Durerile musculare sunt foarte frecvente și nu iartă pe nimeni, așa că oricine riscă să se conrunte la un moment dat cu un disconfort la nivelul mușchilor. Și, pentru că țesutul muscular este prezent în tot corpul, aceste dureri pot fi resimțite în multe locuri.
Iată o serie de recomandări valabile atât în cazul în care apar durerile musculare, cât și pentru prevenirea lor.
STRETCHING. Este cunoscut faptul că stretchingul are capacitatea de a crește flexibilitatea corpului. În ceea ce privește tipul de stretching, este recomandat ca stretchingul dinamic să fie făcut înaintea activităților fizice. Acesta este folosit pentru încălzire, o etapă peste care nu trebuie trecut niciodată. Apoi, după o activitate fizică, se recomandă stretching static, care reduce riscul de rănire, dar, în același timp, crește și performanța.
MASAJ. Acesta este esențial pentru relaxarea mușchilor. Este de preferat masajul de tip manual în detrimentul masajului asociat cu instrumente (bețe de bambus, ventuze, aparate cu vibrații).
GHEAȚA. Aplicați gheață pe zona afectată, imediat după antrenament, timp de aproximativ 10 minute. De asemenea, puteți scufunda picioarele în apă rece sau apă și gheață timp de 10 minute, la o temperatură de aproximativ 15⁰C.
ÎMBRĂCĂMINTE DE COMPRESIE. În momentul de față, pe piață se găsește o gamă largă de articole de compresie: șosete, pantaloni, pulovere. Marele avantaj al acestora este că reduc tensiunea musculară în timpul activității fizice și permit recuperarea mai rapidă după efort.
HIDRATARE ȘI NUTRIȚIE. Persoanele care sunt deshidratate sunt mai predispuse să prezinte oboseală musculară și tulburări neuromusculare. Același lucru este valabil și pentru persoanele care nu au consumat în mod adecvat carbohidrați înainte de un antrenament solicitant.
POSTURĂ CORECTĂ. În acest sens, este necesar să utilizați un suport lombar. Acesta este necesar mai ales în călătoriile lungi cu mașina, în timpul acestora coloana vertebrală putând avea de suferit și existând riscul apariției unor tulburări neuromusculare. De asemenea, dacă petreceți multe ore stând la birou sau în fața computerului acasă, stați pe un scaun ergonomic care vă susține coloana vertebrală și, astfel, nu irită nervul sciatic.
ANTIINFLAMATOARELE NESTEROIDIENE (AINS). Medicamentele antiinflamatoare pot fi utilizate pentru ameliorarea durerilor musculare, dar pot și întârzia procesele de reparare musculară. Prin urmare, acestea trebuie utilizate cu măsură și neapărat doar în urma unui consult medical de specialitate.
PRODUSE NATURALE. Antiinflamatoarele pot fi înlocuite cu produse naturale, cum sunt cele care conțin Gheara Diavolului. Acesta este unul dintre cele mai puternice remedii naturale cu efect antiinflamator, utilizat pentru acțiunea sa eficientă asupra durerilor de la nivelul oaselor și articulațiilor. De asemenea, foarte utili sunt și plasturii. NoDOL are o gamă de produse care pot ameliora durerile musculare.
No comments yet.