Durerile articulare pot să apară oricând, iar cauzele care determină producerea lor sunt multe: vârsta, sexul, predispoziția genetică, greutatea, traumatismele, istoricul medical sau stilul de viață. Durerile insuportabile pot apărea și în absența unor afecțiuni grave și nu sunt neapărat determinate de vârsta înaintată.
În cazul persoanelor tinere, durerile osteoarticulare pot apărea și din cauza sedentarismului. Însă și sportul poate produce dureri articulare, dacă nu sunt respectate sfaturile antrenorului sau efortul fizic este făcut fără o încălzire corespunzătoare.
Fie că vorbim de dureri insuportabile, fie că vorbim de dureri cu o intensitate scăzută, fie că vorbim de un episod trecător, fie că vorbim despre o afecțiune, este foarte important să recunoaștem simptomele, să acționăm și să alegem tratamentul / produsul care ameliorează simptomele, mai precis durerea.
Toate aceste dureri limitează mobilitatea și, practic, limitează bucuria de a te mișca în voie. Dar există soluții!
Din păcate, afecțiunile articulare reprezintă prima cauză de handicap fizic în țările dezvoltate. Consecința e că 50–60% dintre pacienții cu afecțiuni osteoarticulare își pierd, la un moment dat, capacitatea de a munci. Dintre aceste afecțiuni, cea mai frecventă este lombalgia, 80 % din populație acuzând, pe parcursul vieții, un episod dureros. Lombalgia este durerea situată la nivelul vertebrelor lombare, provocată în general de o afecțiune a coloanei vertebrale. În cele mai multe cazuri, de vină este suprasolicitarea.
Cifre îngrijorătoare: 50% din populație suferă de o boală reumatismală acută sau cronică pe parcursul vieții.
La categoria cea mai gravă afecțiune nononcologică se încadrează poliartrita reumatoidă, mai frecventă în rândul femeilor, în special al celor cu vârsta între 40–60 ani.
Este un amino-monozaharid esențial în sinteza moleculelor responsabile pentru elasticitatea cartilajului articular. În lipsa Glucozaminei, acest proces de sinteză se diminuează, ceea ce determină o rigidizare a cartilajului, însoțită de dureri articulare. Studii științifice au demonstrat importanța Glucozaminei și a Condroitinei în prevenirea și controlul artrozelor. Activitatea Glucozaminei este potențată de Condroitină.
Acționează în sinergie cu Glucozamina, printr-un mecanism diferit: forma particulară a moleculei determină capacitatea de atragere și absorbție a unei cantități mari de apă, care este livrată proteoglicanilor; deoarece cartilajul nu este vascularizat, acest lichid asigură nutriția și lubrifierea articulațiilor.
METHYL-SULPHONIL-METANUL este o sursă naturală de sulf organic și este utilizat pentru tratarea multor afecțiuni ce au ca factor declanșator inflamația și durerea. Sulful organic crește permeabilitatea celulară și astfel determină eliminarea toxinelor intracelulare; acest mecanism poate explica abilitatea MSM de a calma durerea (cauzată în mod frecvent de acumularea de substanțe toxice în articulații, mușchi și lichide tisulare).
Prin ingredientul său activ (Harpagophytum), are un efect antiinflamator și analgezic, care permite evitarea efectelor secundare tipice ale medicamentelor antiinflamatorii non-steroidiene (AINS). Efectul este obținut în principal prin inhibarea sintezei prostaglandinelor (proces fundamental de geneză a procesului inflamator).
Aloe Vera conține câteva ingrediente active cu acțiune antiinflamatoare (acid salicilic, steroli etc.) și este indicată în cazul inflamațiilor articulare.
Este implicat în multe activități metabolice, dar principala sa funcție este cea antioxidantă, prin care protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi. Manganul este necesar pentru dezvoltarea optimă a oaselor și cartilajelor și, împreună cu alți factori, joacă un rol important în prevenirea osteoporozei după menopauză.
ESI colaborează cu universități, instituții de cercetare și instituții medicale pentru a testa eficiența și siguranța produselor sale.
Combinația de glucozamină și condroitină este mai eficientă decât celecoxib (Celebrex) pentru diminuarea durerii și îmbunătățirea funcției articulare
Aplicarea cremei No Dol cu ajutorul ultrasunetelor, mai eficientă decât simpla aplicare a ultrasunetelor Eficiența terapeutică a aplicării cremei
Caspulele No Dol, mai eficiente decât alte medicamente în reducerea intensității durerii No Dol Capsule este mai eficient decât
Pentru a obține efectele benefice ale administrării de condroitină și glucozamină, studiile au sugerat ca perioada de administrare să fie de cel puțin 2-4 luni
Produsele care conțin combinația de condroitină cu glucozamină prezintă atât eficacitate, cât și un profil de siguranță pentru pacient. Aceste ingrediente se potențează reciproc.
Există o metodă infailibilă de a obține un efect antiinflamator al unui produs: combinația de MSM cu antiinflamatoare de origine vegetală.
Distribuit în România de Pansiprod Distribuție.
Str. Băiculești 1, Sector 1 București
Email: office@pansiprod.ro
Telefon: 021 6684085
Esi produce suplimente alimentare din 1975 și le exportă în peste 50 de țări.
PANSIPROD 2021