GLUCOZAMINĂ ȘI CONDROITINĂ PENTRU REDUCEREA DURERII

Combinația de glucozamină și condroitină este mai eficientă decât celecoxib (Celebrex) pentru diminuarea durerii și îmbunătățirea funcției articulare la pacienții cu osteoartrită a genunchiului, potrivit rezultatelor unei analize efectuate pe 54 de studii în care au fost implicați în total 16.427 de pacienți.

Glucozamina este e aminozaharidă foarte importantă pentru țesutul cartilaginos și lichidul sinovial implicat în sinteza acidului hialuronic, principalul component al articulațiilor. Printre alte beneficii, glucozamina încetinește degradarea articulară și contribuie la reducerea inflamației și a rigidității articulațiilor.

Condroitina sulfat este substanța care are rol în stoparea decalcifierii oaselor și favorizează regenerarea cartilajelor. Aceasta are ușoare efecte anticoagulante și, potrivit unor studii, are beneficii în tratamentul osteoartritei.

 

De menționat este faptul că studiile care au indicat efecte benefice ale administrării de condroitină și glucozamină au sugerat o perioadă de administrare de cel puțin 2-4 luni.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.