De multe secole, preparatele pe bază de arnică au fost folosite pentru a reduce și a calma durerile musculare și articulare.
Din păcate, aceste dureri sunt o realitate enervantă pentru mulți oameni și pot fi atât de intense, încât să ajung să afecteze și cele mai banale activități zilnice și să compromită semnificativ calitatea vieții. Durerile sunt însoțite de rigiditate, dificultăți de mișcare și inflamații.
Vestea bună este că remediile naturiste le pot face să dispară.
Arnica este recunoscută pentru capacitatea sa de a diminua durerea în cazul traumelor și vătămărilor. În fitoterapie, cel mai larg acreditată indicație a arnicii este cea externă, pentru tratamentul hematoamelor, vânătăilor și entorselor, deoarece îmbunătățeste circulația sângelui în punctele dureroase.
Ce conține acest remediu-minune
Amestecul prețios de substanțe face din arnică principalul remediu contra durerii. Flavonoidele din compoziție întăresc vasele de sânge și reduc sângerările difuze mici din țesuturile subcutanate care apar cu vânătăi. De asemenea, în compoziție se regăsesc și uleiuri esențiale, fitosteroli și polizaharide, care, atunci când sunt utilizate în combinație, sunt foarte eficiente împotriva durerii.
Cum acționează arnica
Extractele din arnică au efect de lubrifiere. Cu alte cuvinte, produc vasodilatație locală, îmbunătățind astfel circulația sângelui în cele mai superficiale straturi ale pielii și diminuând inflamația si durerea. Din aceste motive, în caz de traume, vânătăi cauzate de presiuni violente sau umflături, are capacitatea de a calma durerea și de a reduce umflăturile.
Entorse? Arnica sare în ajutor
Arnica se dovedește un bun aliat și în cazul entorselor, tocmai pentru că durerea este adesea de multe ori asociată cu umflături și vânătăi. Așadar, dacă vă confruntați cu entorse, ar trebui să știți că arnica poate reduce rapid inflamația țesuturilor moi, asigurând diminuarea durerii.
Sportivii folosesc arnica pentru tratamentul traumatismelor, al contracturilor musculare și al crampelor. De fapt, virtuțile arnicii sunt vizibile și în reducerea durerii cauzate de o ruptură musculară, rebsorbția vânătăilor și dezumflarea părții afectate.
Ulei de arnică pentru masaj
Uleiul de arnică este indicat pentru masajul mușchilor dureroși din cauza activității sportive intense. Datorită proprietăților antiinflamatoare, preparatele pe bază de arnică pot avea rezultate excelente și în tratamentul durerilor musculare reumatice și articulare care apar la genunchi, la încheieturile mâinilor, glezne, umeri sau coate
Mod de utilizare
Extractele de arnică, obținute în special din flori, sunt disponibile pe piață în diferite forme: unguent, gel, ulei, tinctură, granule homeopateice. Arnica ar trebui aplicată ușor pe zona inflamată de cel puțin trei ori pe zi, masând cu mișcări circulare și având grijă să se absoarbă bine. Ar trebui aplicată pe pielea intactă, fără răni deschise sau zgârieturi. În caz contrar, poate provoca dermatită.
Sub formă de gel sau unguent, arnica este utilizată mai ales în caz de vânătăi sau traume. Aplicată pe zona afectată, poate reduce durerea și umflarea. Pentru a obține beneficiul maxim, în faza acută se recomandă utilizarea gelului. Cu toate acestea, în cazul unei dureri de durată, uleiul este mai eficient. Tratamentul trebuie continuat până când durerea musculară și articulară a dispărut.
No comments yet.